Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Binnen onze visie vinden wij toekomst gericht ondernemen óók dat wij duidelijke maatschappelijke verantwoording nemen. Duurzaamheid en innovatie zijn daarbij de sleutelwoorden. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, hierna MVO, wordt wel omschreven als de ‘triple-P-benadering’. Ondernemen gericht op economische prestaties = Profit, met respect voor de sociale kant = People, binnen de ecologische randvoorwaarden = Planet.

Wij omschrijven het zelf liever als volgt:

‘MVO is bij alle bedrijfsbeslissingen zowel een hoger bedrijfsrendement nastreven, als de kansen benutten voor een beter milieu en meer welzijn van de medewerkers en de maatschappij. Het gaat om activiteiten die een stap verder gaan dan waartoe de wet verplicht; vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie’.

Op de volgende velden / vlakken hebben wij MVO al uitgewerkt en we zijn nog niet klaar. Want MVO is een altijd gaande proces. Niet een product of label / keurmerk / logo.

Veiligheid en een lerende omgeving

Onze medewerkers zijn ons menselijk kapitaal. Zij zorgen voor continuïteit en ontwikkeling van de onderneming. Zeker in een schildersbedrijf zijn veiligheid en het welzijn van medewerkers een dagelijkse zorg.  Afman Schilderwerken heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Daarom zijn wij een VCA gecertificeerd bedrijf. We werken met gediplomeerd personeel en met goed gekeurde klimgereedschap. Onze medewerkers zijn toegerust met de meest moderne gereedschappen en wanneer zij binnen werken, werken zij uitsluitend met geur-arme producten (oplosmiddelvrij). Vinden onze klanten ook prettig.

Wij zijn erkend leerbedrijf (Savantis) met erkende leermeesters.

Wij werken ook uitsluitend met kwaliteitsproducten. En onze medewerkers hebben een eigen verantwoordelijkheid. Daardoor hoeven onze klanten niet langs heel veel schijven wanneer er vraagstukken zijn. Die worden meestal meteen door de lokale schilder opgelost.

Duurzaamheid en milieu

Afval wordt door ons op een verantwoorde manier afgevoerd. Wij zijn altijd aan het zoeken naar moderne milieuvriendelijke technieken. Bijvoorbeeld door lijnoliebasis te gaan gebruiken. En waar wij kunnen doen we aan energiebesparing.

Maatschappelijk betrokken

Onze organisatie staat midden in de samenleving en wil maatschappelijke betrokkenheid tonen door doelen te steunen die wel wat hulp kunnen gebruiken.
Wij ondersteunen maatschappelijke instellingen, culturele initiatieven en sport-activiteiten, voor zover dit bedrijfseconomisch verantwoord is. Wij zijn bijvoorbeeld sponsor van het Asser Christelijke voetbalclub (ACV).

2013 /2014

Dit en volgend jaar willen wij verder gaan met MVO op de volgende terreinen:
Verdere energiemaatregelen en MVO-eisen stellen aan onze leveranciers.